Hjemmelagde øredobber

Kjøpte meg noen perler og lagde meg noen øredobber. Jeg digger fortsatt hodeskaller, så da ble det fort et par med det:) 

Har heldigvis kommet meg på bena igjen. Hele familien fikk omgangssyken men vi var heldigvis ikke syke samtidig. Nå håper jeg vi kan holde oss friske og raske en stund :)
Ha en super helg alle sammen! Og velkommen til nye følgere!

Klem Lene

+

Hjemmelaget marsipan

Har laget et kg med hjemmelaget marsipan. Det som tok lang tid var å skålde mandlene. Ellers gikk det av seg selv. De er rullet i cognac og trukket med mørk sjokolade. De smaker så godt! :)

Oppskriften er enkel:
– 200 g mandler
- 200 g melis
- 1 eggehvite
Skåld alle mandlene ved å koke de i vann. Så kverner man de og har oppi melis og eggehvite. Om du vil lage større porsjon, ganger du bare opp oppskriften.

Ha en strålende dag alle kjære lesere!
 Førjulsklem fra Lene :)

Hvordan lage papirfigurer

 Noen har ønsket et innlegg om hvordan jeg har laget papirfigurene, så her kommer oppskriften. Først tegner du figurene du vil ha for hånd eller en mal. Så klipper man de ut med en saks, og vips har du en kjempeflott papirfugur! :)

Jeg har brukt malen for reinsdyret i boken KNAS. Har lagt et kopiark over malen og tegnet av, så har jeg klippet det ut etterpå.

Ha en super dag dere!
Klem Lene :)

Julepynt av papir

Klipp ut din egen julepynt av papir. Her har jeg klippet ut et reinsdyr og 3 juletrær. Tavleveggen har fått sitt vinterpreg :)

Et lite juletips på en fin mandag :)
Klem Lene

Hjemmelaget konglekrans

For et klineri! Konglene jeg har plukket for noen uker siden er full i sevje. Det er som lim, og fingrene klistrer seg bare fast. Men en krans ble det likevel. Jif skurekrem er det eneste som fungerer på å få det bort. Får vente litt til før jeg setter i gang med mer julepynt. :) Ser dere alle konglene i bakgrunnen? Er fin stor stabel ja.

Har brukt limpistol og ståltråd, ikke så veldig vanskelig :)
Ha en strålende søndag dere!
Klem Lene

Kongler i potter

For noen uker siden var jeg hos bestevenninnen min å plukket store kongler. De har ligget til tørk pga sevjen, men de har ikke tørket helt ennå. Men syntes ikke det gjorde noe, for de kunne se litt frostaktig ut :) Siden sviblen min har tørket inn allerede, så måtte jeg finne på noe annet med de fine rustikke pottene. Så derfor har jeg snikt inn litt jul i heimen allerede. 2 store kongler i pottene, og man har en fantastisk flott julepynt! Dette var en ide bestevenninnen min hadde hos seg for noen år siden. Kjempedekorativt! :)

Har skikkelig julestemning for tiden! Gleder meg så masse til jul og ikke minst alle juleforbredelsene.
Ønsker dere fortsatt så fin søndag!
Klem Lene

Teip + lerkekvister = Gevir

Igår fikk jeg teipen jeg vant hos Siljes blogg. Tusen takk Silje! Måtte prøve den på veggen, og har ønsket meg et gevir. Har dessverre ikke funnet det ennå, så jeg laget da et selv :)
Tusen takk for alle fine kommentarer dere legger igjen! Blir så glad! :)
Ønsker dere alle sammen er strålende helg!
Klemmer fra Lene

Juleverksted utfordring

LidenSkapelse har en utfordring om å lage noe som man kan lage på juleverksted. Jeg har laget hjerter av ståltråd. Først har jeg laget et hjerte av en tykk ståltråd. Deretter har jeg surret perler rundt hele hjertet med en tynn ståltråd. Pyntet med krystall hjerter. 

 Disse er kjempefine å enten henge på juletreet, eller lerkekvister som vist her.
Ha en fin dag alle sammen!
Klem Lene :)

Gamle eplekasser = tvbenk

Gjorde et kupp her om dagen. 25 kr pr eplekasse!!!!!! Husker jeg kjøpte en eplekasse i butikk til hele 350 kr! Var en gammel låve som skulle rives, og det stod eplekasser fra gulv til tak så langt øyet kunne se. Kunne sikkert kjøpt meg flere siden de var så billig, men hadde sikkert blitt lagret et sted da uten å brukes.
Skrudde på noen hjul og vips en ny tvbenk!

Den andre svarte tvbenken vi hadde før så man støvet med en gang. Nå ser man ikke det så godt samt det ble litt lysere i denne delen også.
Sees! :)

På gutterommet

Er ikke helt ferdig med gutterommet, men noe har jeg fått gjort. Har hengt prematur tøyet opp i en snor under det høye skråtaket. Det ser nesten ut som de henger på tørk i treet. Treet har jeg laget av tapet. Klippet ut bladene i 2 forskjellige tapet typer. Så laget jeg stammen og greinene av en annen tapet.