Sukhi

Jeg har vært så heldig å få være med i et samarbeid med Sukhi som lager håndlagde tepper direkte fra håndverkere. Og jeg falt helt for teppe som heter Beni Ourain,  Aicha. Denne str 80×100 cm passet perfekt på gjestetoalettet, og det var prikken over i´en i dette rommet.

dsc_1968

Sukhis mål er ganske enkelt. De ønsker å levere håndlagede tepper av meget høy kvalitet. På nepali, det offisielle språket i Nepal, betyr sukhi glede. Kundene deres forteller de ofte at teppene gir dem glede. Fordi de jobber direkte med håndverkerne som lager teppene, kan Sukhi holde prisene lave. De har ikke utgifter til lager, fysiske butikker eller mellommenn å forholde seg til. Bare vakre tepper. Teppene deres blir først laget etter at de er bestilt. Derfor er det veldig enkelt å tilpasse dem.

dsc_1937

Sukhi synes de dyktige håndverkerne som lager Sukhi-tepper fortjener bra lønn og gode arbeidsforhold. Når du kjøper fra dem, får du et vakkert teppe og kan være sikker på at teppemakeren som laget det blir behandlet rettferdig. Du bidrar til å støtte bærekraftig utvikling i lokalsamfunn som jeg synes er så bra! De har mange type tepper som filttepper, ullkuletepper, tovet tepper, steintepper osv. Gå gjerne inn på deres hjemmeside og les mer: Sukhi, ull og filttepper samt min favoritt Beni Ourain-tepper.

dsc_1941

Se de fine detaljene og elsker de vridde frynsene. Ble ganske overrasket av at teppet var så tykt og ikke minst varmt! Man ble varm på bena av å stå på det så dette er jo perfekt nå som vinteren har kommet, og kanskje en fin julepresang? Her er en link til video på hvordan ullkuletepper lages.

dsc_1946

Synes gjestetoalettet ble mer personlig med en gang, digger det! :)

Håndverkerne som lager teppene bor i Bikaner, i den nordvestlige delen av Rajasthan. I denne regionen er teppemaking er mannsdominert tradisjon. Disse talentfulle håndverkerne sikrer god håndverksmessig utførelse og gjør hvert eneste teppe helt spesielt. Hvert teppe er et kunsthåndverk. Og det merker man med en gang man tar i det, og ingen tepper blir helt like, det liker jeg :)

dsc_1957

Når du mottar teppet, bør du støvsuge det grundig. Det er en fordel å sørge for at det ikke sitter igjen noen løse partikler, og derved beskytte fibrene helt fra starten. Deretter anbefales det å støvsuge regelmessig. Dette forhindrer at sand og skitt bygger seg opp og ødelegger fibrene. Med regelmessig støvsuging vil det holde seg vakkert i mange, mange år. Så skal definitivt ta vare på dette kunstverket!

Ønsker dere en nydelig uke!

Hilsen Lene

#annonse #sukhi # teppe

 

 

+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *